loes-in-cairo.reismee.nl

Nancy, Sherin en Revolutionary Road

Salaam il-asdiqi w-il-'eela (Hoi vrienden en familie),

Alles goed in Nederland? Regent het nog lekker veel? (mhuahaha *evil lach*

Cool
het is altijd leuk om te zien, die rij zonnetjes naast Cairo en die rij regenbuitjes naastDen Haag(het kent Leiden niet) en Helmond (de dichtstbijzijnde plaats die het programma kon vinden, geen gezeur, dat zat erin!, tenzij Heerlen dichterbij is, maar dat denk ik niet...)

Anyway, hier heeft het ook voor het eerst geregend (dat ik heb gemerkt in ieder geval, er is mij verteld dat het al eens eerder heeft geregend, maar dat kan nooit veel zijn geweest, want het is compleet aan mij voorbijgegaan en het was overdag...): een paar druppels, maar het was beslist regen... het weer is verder ook een beetje vaag, want het is meestal wel warm enzo (20-25 graden) maar gisteren was het echt ijskoud in de schaduw als het waaide en weer heet in de zon, dus die verwachte tropische temperaturen laten nog wat langer op zich wachten...

Deze week geen interessante excursie gepland, maar een korte lezing en een rollenspel. De lezing ging over humanitaire rechten en werd gegeven door iemand die even kwam uitleggen dat Egypte niet zo'n democratisch land was en dat er vele duizenden mensen onschuldig in de gevangenis door meninguiting (soms gewoon op een blog ofzo, niks belangrijks, niet eens een echte eigen mening) en dan jaren worden vastgehouden voor niks... redelijk deprimerend verhaal, maar de andere spreker was van een of andere nationale raad en ook een advocaat, maar hij werkt dus voor de regering en gaf wel toe dat niet alles in orde is, maar verder gingen ze soms best wel tegen elkaar in... interessant om te zien en te horen

Het rollenspel was lichtelijke onzin, wat niet te maken had met het serieuze onderwerp van FGM (Female Genital Mutilation oftewel vrouwenbesnijdenis) en de dood van een meisje en de rechtzaak daarna, maar met de uitvoering.... zoals gewoonlijk op zulke dagen komt met geluk maar 50% van de mensen opdagen en heeft nauwelijks iemand zich voorbereid om echt goed zijn rol te kunnen spelen.... dan worden er 2 persconferenties gehouden en tussendoor, in karakter, wat gepraat.... dat moet makkelijk lukken.... niet dus, niemand weet wie wie is dus je huppelt maar een beetje doelloos rond, als je eindelijk iemand vindt, waarmee het logisch is om in karakter te praten (ik was Chief Communicatie UNICEF Egypte, spannend

Tongue out
) is het alweer tijd voor de persconferentie, die leuk is om naar te luisteren (want niet iedereen moest daarvoor zitten, je moet ook publiek hebben), maar niet echt zinnig is... uiteindelijk maar een persbericht uitgegeven als chief communicatie zijnde en het was wel weer goed...

Donderdag weer niet naar museum, door een onvoorzien bezoekje dat Ghilaan aan haar tante moest maken (de familie van haar vader woont hier), dus dan maar iets anders: 's avonds zijn we gezellig met zn vieren naar de bios geweest (Revolutionary Road is echt een zielige film, maar wel goed

Laughing
en maar lichtelijk gecensureerd voor de onschuldige Egyptische oogjes) en van te voren nog wat gegeten en gewinkeld in het aangrenzende winkelcentrum en na de film nog naar Moski en Khan al-Khalili geweest winkelen tot zo'n 12 uur (ja hier kan dat allemaal, de meeste winkels gaaniets later open, maar blijven dan ook tot 10-12 uur, sommige winkelcentra zelfs langer, open.... shopaholics, this way
Wink

Zondag ging bijna de hele klas naar een concert, op een paar mensen na, al zijn we niet met zn allen samen gegaan... ik ben met 2 anderen gegaan (Ghilaan en Hafida) en 2 van Ghilaan's neven, omdat een daarvan een auto heeft en het een uur rijden was naar 6 Oktober Stad (suburb)

Tongue out
, nadat we eerst de stad door moesten om een kaartje te vinden (eigenlijk verkochten ze die bij alle Radio Shacks (elektronica/media winkel), dus wij naar de dichtstbijzijnde, die een straat verderop ligt van mijn appartement, blijkt dat ze ze alleen nog maar in Mohandiseen hebben, een kwartier zoeken met de taxi van hier.... grrr.... Radio Shacks zijn echt overal, dus dat was een beetje dom, maar gelukkig hadden ze ze wel nog, dus jeej!).

Nancy, een bekende Libanese zangeres, die of zwanger was (waarschijnlijk) of een hele onflatteuze blouse aan had, gaf het concert, samen met Sherin, een Egyptische zangeres. Allebei Arabische muziek, wat op zich niet verkeerd is (Sherin was beter, maar zong later na teveel ballads ipv leuke dansmuziek), maar om te dansen is het niet zo geweldig, want er zijn niet zoveel verschillende moves hierop te bedenken, dus uiteindelijk vond ik het voorprogramma het leukst, een DJ die westerse dansmuziek draaide (toen viel ik ook nog niet in slaap, dus dat kan ook een reden zijn geweest.... het lag niet aan de muziek, ik had nauwelijks geslapen de dag ervoor). Toen het om 1 uur afgelopen was nog even van iedereen foto's maken (die volgen later, want ik had mn fototoestel niet mee, dus ik moet ze aan Ghilaan vragen) en rond half 3 waren we weer terug en heb ik per ongeluk de bawaab wakker gemaakt, omdat ik dacht dat de deur op slot zat, wat niet zo was,maar daar kwam ik pas achter toen hij al van zn bankje was opgesprongen en bij de deur stond.... oeps

Wink

Het paupergymzaaltje is weer van de baan en in plaats daarvan gaan we buikdansen

Laughing
een aantal mensen van Amsterdam doen dit ookal en maar voor 35 pond per les van anderhalf uur, dus best goedkoop. Dit gaan Ghilaan en ik dus zometeen uitproberen, wat de reden is dat ik nu aan een heerlijk vroeg diner (en niet te vergeten goedkoop: 4 pond, wat ongeveer 55 cent is) van 2 broodjes ta'amiyya (falafel in Egyptisch) en1 broodje batatis (ja patat in een broodje, want ze stoppen hier alles in een broodje en met salade erbij is het allemaal heerlijk en gezond)..... en terwijl ik dit typ wordt ik opgebeld dat Hafida heel erg zin heeft om te winkelen in City Stars (het een na grootse winkelcentrum van het Midden-Oosten, op eentje in Dubai na, aan de rand van Cairo) en Ghilaan ook wel en dat ze nu dus niet meer weet wat te doen en mij vraagt wat ik wil.... aangezien ik er nog niet ben geweest wil ik er natuurlijk naar toe (alleen al om het te zien, het is naar ik heb gehoord echt schitterend) en hebben we net afgesproken om dan maar volgende week te gaan buikdansenen nu te gaan winkelen!
Laughing

Ik ben er net weer aan herinnerd dat niet alle mensen in Cairo vervelend zijn.... ik vind het makkelijk te negeren (sommige anderen hebben daar wat meer moeite mee) maar soms denk je echt 'stel idioten bij elkaar'.... de Egyptische/Caireense manier om iemands aandacht te trekken is namelijk om te hissen; een soort van pssst, maar dan meer hisserig.... ik heb dus onderhand geleerd om dat meestal te negeren, omdat de meeste mensen dan iets van je willen (vervelende aandacht of dat je iets koopt ofzo), maar toen ik net mijn haarband verloor die uit mijn tas was gevallen, net voordat ik een drukke straat overstak, werd door 3 mensen mijn aandacht getrokken: iemand achter mij begonnen te hissen, een politieagent riep me na, en iemand anders had hem opgeraapd en kwam er mee aanrennen.... en ik liep eerst, tot ik omkeek en die man zag rennen, op mn gemakje door.... blijkt dat sommige mensen heel lief proberen te zijn door te hissen

Wink

De meeste mensen zijn wel lief hoor, je bent alleen een bezienswaardigheid en daar kun je beter zo snel mogelijk aan wennen, want je blijft het toch.... ze zijn gewoon nieuwsgierig en jammer genoeg uiten sommigen dat in een iets vevelendere manier dan Europeanen dat doen...

Dat was het wel weer, als ik nog foto's op kan duikelen, komen ze nog wel en anders niet....

Tongue out
(niet dat ik er uberhaupt nog plaats voor heb, ik kan nog maar 18 foto's op deze site zetten, voordat ik ervoor moet gaan betalen, dus of ik moet er een aantal af gaan halen of een andere site ervoor zoeken.... we zien het wel)

Kus Loeza (een aantal van mijn klasgenoten is redelijk volhardend in het mij aanspreken met deze naam en ik ben er ook naar gaan luisteren; men heeft zelfs geprobeerd een leraar ervan de overtuigen, die toen ging twijfelen, nadat hij al honderden keren mijn naam had opgelezen..... het betekent als het goed is amandel, dus het is niet zo erg

Laughing

Ps. Gijs alvast proficiat met je verjaardag!!

Ps.2. als ik iemand anders vergeet, sorry.... (maar ik dacht niet dat ik andere mensen kende die nu jarig waren)

Ps.3. geen gezeur over de aanhef, tenzij je je niet aangesproken voelt met 'vriend' of 'familie'

Denise

Hey Loes,
Fijn dat het goed met je gaat. Ik vroeg me net af hoe het ging, dus ik wilde al gaan mailen.
Veel plezier in het enorme winkelcentrum, ben benieuwd naar de foto's.
Ben benieuwd naar je buikdanskunsten als je terug bent.
Denise

Ilse

Hej Loes
Er zitten ook nog mensen in Heerlen hoor:P
Kun je af en toe aan het slechte weer bij mij denken
Groetjes Ilse

Ruud

Hey Loes,

Leuk om je verhalen te lezen. Leuk om te merken, dat het hissen niet iets van alleen Brazilianen is, die hebben er namelijk ook een handje van! Geniet maar lekker van het mooie weer, want hier is het ronduit bagger te noemen! Regen, regen, regen al 3 dagen! Bah bah! Vorige week was wel mooi! Ik mis het Braziliaanse weer dan wel (let op! Jij gaat het ook nog missen, dat mooie weer! :) )!

Volgende week ga ik naar Leiden, dus zal eens kijken of alles nog rustig is daar! :) Have fun nog en tot de volgende krabbel!

Ruud

inge

heb je de koeske gedaan met het dansen?

Lieke

Over bioscopen en shopaholics en winkelen gesproken: ik ben vorige week naar Confessions of a Shopaholic geweest, keileuke film! En winkels die tot middernacht open zijn, dat klinkt echt ge-wel-dig! :D
Dat buikdansen lijkt me cool, als je terug bent gaan we weer eens uit en mag je je 'moves' showen haha.
Doeeei! x

jeanne

Hoi Loeza,
Ik heb je verhaal weer gelezen, je beleeft toch steeds weer nieuwe en spannende dingen.
Zal je tegen vallen als je in Kronenberg over straat loopt, hissen is er dan niet bij.
Volgens mij heb jij geregeld nachtdienst ,net als ik,alleen bij mij levert het nog wat op(geld..)
Ik ben nu vlaai aan het eten (wacht op reactie Thijs!)
en jij natuurlijk iets van alkohol,maar goed dat zijn details.
Ben benieuwd ,of de rest van de familie ,Egypte bevalt met het reisje op de Nijl!!
Kan Truus weer een weekje over jou moederen.doet ze graag met Ger natuurlijk en jouw lieve broertjes.
Loes,goed oefenen mer buikdansen ,altijd leuk met familiefeestjes thuis!

Groetjes Jeanne

THIJS

Sjan, het boeit me niet dat jij vlaai eet (wij gaan dalijk chinees eten) oehoe

WillemijN

Lieve Loes, wat fijn om te lezen dat je het leuk hebt en om al die foto's erbij te zien, je maakt wat moois mee!
Veel liefs uit Nederland (waar de zon vandaag heerlijk heeft geschenen..)